5 Fidesz bűn a Nagykunságban, amitől neked is ökölbe szorul a kezed

5 Fidesz bűn a Nagykunságban, amitől neked is ökölbe szorul a kezed

Rengeteg bűnt követtek el, a teljesség igénye nélkül kiválasztottunk párat a nagykunsági csicskák emlékezetes megmozdulásai közül.

1. Milliárdokat szórtak el giccsre

A 2015-ös milánói világkiállításra épült magyar pavilon feneketlen pénznyelő. Itthon sámándobként ismert, Milánóban a magyar korrupció és pénzmosás szimbóluma. Szőcs Géza (korábbi emberminiszter és Orbán-tanácsnok) keze alaposan benne venni a sámándob sztoriban.  Az épületet eredetileg 500 millió forintból akartak felhúzni, végül 2,3 milliárdból készült el. 2 évig Milánóban parkoltatták, majd rengeteg kormányközeli cégen keresztül, sok milliárdot felemésztve sikerült Karcagra szállítani. Azóta is darabokban várja, hogy Nagykunság fővárosának „dísze” legyen. A tervező (Sárkány Sándor) tavaly szeptemberben tett feljelentést a pavilon körüli tisztázatlanságok miatt. Az irat tartalmazza Varga Mihály, Fazekas Sándor, Szőcs Géza nevét.

2. A vidék kirablása

Sámándob nélkül is szétlopja magát a Fidesz, Tiszatenyő ékesen bizonyítja. 2019-ben a fideszes Kazinczi után a függetlenként induló Mező József lett a polgármester. Mező a községet hatalmas tartozással vette át elődjétől. Hiába öntötték a támogatást Tiszatenyőre, a tolvajpárt lenyúlta. A projekteket félbehagyták vagy el sem kezdték, az elmórikázott pénzeket pedig a településen kérik számon. Az adósság 3 legnagyobb tétele:

  • 39 millió – Sertéstelep fejlesztésére adott támogatás, a beruházás nem valósult meg.
  • 70 millió – Támogatott baromfivágóhíd beruházás, az ünnepélyes alapkőletételen kívül semmi sem történt.
  • 120 millió – Önkormányzati épületek energetikai fejlesztésére kapott támogatás. A megmaradt pénzt másra használták.

Szerződésbontásokkal és még több bebukott beruházással együtt a visszafizetendő összeg 250 millió forintra rúg.

3. Nyerészkedés a szegényeken

Tiszatenyőt hátulról támadták, Tiszaburán viszont nyíltan semmizik ki a nélkülözőket. A faluban óriási a szegénység és a munkanélküliség. A rászorulóknak másfél m3-nyi szociális tűzifa jár, ennek értéke kb. 20-25 ezer Ft. 2019 januárjában a Népszava számolt be részletesen arról, hogy a fideszes Nagy Imre polgármester húga gátlástalanul alacsony áron vásárolja fel a szociális alapon kiutalt (!) fát – mindössze 4500 Ft-ért. Nagy Imrét nem sikerült elérni az esettel kapcsolatban, csupán az alpolgármester szólalt meg. Mészáros Béla szerint nincs itt semmilyen kihasználás, a családok önszántukból adják el a fájukat ennyiért. Úgy látszik, a pofátlan nyerészkedés és mások kihasználása az Orbán-rendszerben teljesen elfogadott.

4. Csak a csókosok híznak

A kormány kólabojkottos csicskáját május 14-én vette elő az ügyészség. Boldog Istvánt vesztegetés és csalás felbujtásával vádolják. Az országgyűlési képviselő állítólag magához hívta a kerületébe tartozó polgármestereket, és lefektette a szabályokat. Közölte, hogy településfejlesztési támogatást csak feltételekkel kaphatnak. A pályázaton az nyerhet, aki az általa ajánlott céggel szerződik – vagyis előre lezsírozta, hogy kikkel dolgoztassanak.

A Profiter Machine Kft. tizenkétszer nyert a Területi Operatív Program pályázatain. Mindezt két év leforgása alatt. Másfél milliárdos összberuházáshoz jutott, pont Boldog körzetében: Mezőtúron, Kunszentmártonban, Csépán, Kétpón, Cserkeszőlőn, Tiszakürtön és Szelevényben. A cég 8 alkalmazottal rendelkezik és egy jászkiséri családi házba van bejegyezve. Ügyvezetője egy jászberényi hölgy, azonban az ingatlan környékén Balog nagy haverját, Krizsai Pétert lehetett látni.

5. "Van egy Nemzeti Együttműködés Rendszere”

A vérszívó párt egyetlen hatalmas vámpírként támad, ha az ellenfél legyűréséről van szó. 2019 októberében került nyilvánossága egy hangfelvétel, amelyen Oroján Péter hallható. Oroján (az egri Fidesz ügyvezető alelnöke) arról tart előadást, hogy a politikai ellenfelekkel nincs tárgyalás, csakis legyőzni lehet őket. A folytatásból kiderül, az ocsmány vámpír maga a NER:

„Van egy Nemzeti Együttműködés Rendszere, amelynek mindannyian tagjai vagyunk, és ha ezt a rendszert valaki nagyon durván sérti és a nyilvánosság előtt próbálja lejáratni, az olyan, mintha a rendszer minden tagját sértené."

A felvételből egy újabb részlet került nyilvánosságra. Ezen már Tiszafüred polgármestere, Ujvári Imre beszél. Ha Spisák György önként hajlandó lemondani képviselőségéről, és „csendesen szalad ki”, akkor kap pénzt, a családját pedig nem bántják. Az orbánista csőcselék bemutatta, hogy milyen visszataszító módszerekkel dolgoznak.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.09.11

Ujvári Imre véletlenül beszólt a Fidesznek?

Előbb kritikával illette a kormányt, aztán mentegetőzött. Megijedt a csicska, vagy szimplán észbe kapott?

  • 2020.09.04

Nagy József a fideszes Szepesi Tibor ellenfele a karcagi időközi választáson

Mindketten a polgármesteri székért szállnak harcba. Munkáspárt kontra Nemzeti Arrogancia. 

  • 2020.08.24

Szabad Városok: 36 településvezetővel tárgyalt Karácsony Gergely hétfőn

A találkozó megerősítette, hogy csak együtt tudunk hatékonyan fellépni a kormány önkormányzatokat sújtó lépéseivel szemben - írta a főpolgármester közösségi oldalán.