Orbán durcizik, mert vesztésre áll

Orbán durcizik, mert vesztésre áll

Ha a miniszterelnök durcásan leveleket írogat a tárgyalások helyett, az hatalmas hiba és óriási felelőtlenségre vall.

Újabb nemzetközi botrányt robbantott ki a vámpírkormány csak azért, hogy a lényegről elterelje a figyelmet. Vera Jourová jogállamisági biztos megengedett magának egy angol nyelvű szójátékot, és illiberális helyett ill-nek, vagyis betegnek nevezte Orbán rendszerét. Ebbe kapaszkodva játszák meg a sértődöttet, természetesen az egész ország nevében. Jourová megsértett minden magyart, ezért váltsák le! - ezt követelik levélben a Bizottság elnökétől, Ursula von der Leyentől. Orbán azzal próbálja zsarolni a Bizottságot, hogy amíg ez nem történik meg, addig a magyar kormány felfüggeszti Vera Jourovával a tárgyalásokat.

Ez így persze badarság. Orbánék alaptalanul azonosítják magukat az országgal. Jourová nem sértette meg a magyarokat, csak Orbánék rendszerét minősítette. Von der Leyennek meg nincs is lehetősége leváltani a biztosokat, azokat a tagországok jelölik.

Persze ezzel Orbánék is tisztában vannak. Az egész csak arról szól, hogy az uniós pénzeket ezentúl jogállami kritériumokhoz kötik, és ez nagyon nem tetszik Orbánnak és strómanjainak. Azért játszák meg a nagyhalált, hogy legyen mire mutogatni, ha elmaradnak az uniós támogatások.

Cseh Katalin, a Momentum uniós képviselője szerint

ha valaki le sem ül a tárgyalóasztalhoz, biztosan veszít
A kormánynak kötelessége tárgyalnia, méghozzá úgy, hogy Magyarország, a magyar emberek érdekeinek védelmét tartja szem előtt. Ha nem tárgyal, hanem uniós biztosokat akar kirúgatni, akkor nem végzi el a munkáját. Orbán viselkedését látva akár szemöldökünket felvonva mosolyoghatnánk is, de a tét ennél sokkal nagyobb. A most következő tárgyalások ugyanis arról is szólnak, hogy mennyi pénz jut Magyarországnak. Ha azonban a miniszterelnök inkább durcásan leveleket írogat a tárgyalások helyett, az hatalmas hiba és óriási felelőtlenségre vall.

- írta Cseh Katalin az ügy kapcsán a Facebook oldalán.

Orbánt egyébként egyre kevésbé veszik komolyan az unióban. A 444 tudósítása szerint

Ursula von der Leyen bizottsági elnök szóvivőin keresztül azt üzente, hogy Vera Jourová továbbra is a teljes bizalmát élvezi, és esze ágában sincs Orbán zsarolásával foglakozni.

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.10.21

Az új törvény sérti az orvosok érdekeit és veszélyezteti a betegellátást

Ha belátják, hogy a fideszes törvény miatt tömegek hagyhatják hátra az orvosi pályát, talán hajlandók meghallgatni a szakma képviselőinek javaslatát. Vagy ez, vagy ellátás nélkül maradunk.

  • 2020.10.20

Teljes káosz Orbán járványkezelése: elveszhetett egy csomó fertőzötti adat

Hétfőn 989 embernél mutattak ki koronavírus-fertőzést, de az adatok hiányosak lehetnek, mert az informatikai rendszer meghibásodott.

  • 2020.10.20

Arató Gergely: Mi jön még?! Legközelebb a hadsereget küldik a színműs hallgatókra?

A Demokratikus Koalíció frakcióvezető-helyettese rámutatott, hogy Orbán Viktor áll amögött, amit Szarka Gábor gépesített lövész ezredes művel az SZFE-vel.