A nemzet luxusasszonyai: fél év alatt 68 milliót tett zsebre a jachtminiszter felesége

A nemzet luxusasszonyai: fél év alatt 68 milliót tett zsebre a jachtminiszter felesége

Szijjártó-Nagy Szilvia sokkal jobban keres, mint hites ura: A céges osztalékból egy hétre elvihetné luxusjachtozni a családot, ha nem lenne kéznél egy Fidesz-közeli oligarcha.

Több mint jól keres Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter neje, Szijjártó-Nagy Szilvia. Az üzletasszony 2019 júniusában indította be divat- és formatervezéssel foglalkozó vállalatát, az Interior Design Kft. –t. A cég mindössze fél év alatt közel 70 milliót hozott a családi kasszába.

24.hu kutatásai szerint az Interior Design alaptőkéje 3 millió forint volt indulásakor. 2019 végére 229 milliós forgalmat ért el, adózott eredménye 70,6 millióra rúgott. A miniszter felesége ennek jelentős részét, 68 millió forintot osztalékként ki is vette.

Ajándékba kapta

Augusztusban bombaként robbant a hír, miszerint Szijjártó családjával az egyre csak gazdagodó Szíjj László luxusjachtján nyaralgat. A G7 kiderítette, hogy csekély 10 millióért bérelhető egy ilyen „játékszer”, amit a külügyminiszter havi bruttó 1,97 milliós fizujából egészen biztosan nem engedhet meg magának.

Az asszony viszont igen. A 68 millió forintos osztalékból 6 napra vihetné el vakációzni a családot, és még költőpénz is maradna. Viszont a szóban forgó jachtot csak úgy nem lehet kibérelni, ezért is aggályos, hogy Szijjártó elfogadta a több tízmilliós „ajándékot”.

Csakis a családnak köszönhetik

Hogy honnan van a temérdek pénz, amiből vállalkozni lehet? Szijjártó szerint rengeteget köszönhetnek a miniszter szüleinek, akik "éjt nappallá téve dolgoztak". Szijjártó István tehetős vállalkozó, aki már az első Orbán-kormány ideje alatt is szépen keresett vasútvonalak építésével.

NER-asszonyok

Szijjártó-Nagy Szilvia nem az egyetlen feleség, aki üzletasszonynak állt. Orbán felesége, Lévai Anikó a NER legbefolyásosabb üzletasszonya, mindig készségesen kisegíti a családját, akár pénz kell, akár pozíció. Ne feledkezzünk meg az ország királylányáról sem, Orbán Ráhelről, a miniszterelnök turisztikai szakértő lányáról. A felsorolásból nem maradhat ki Luxus Cecília sem, Rogán volt felesége. Mai napig rengeteg pénzt szakít ex-férje jóvoltából. Lehet, hogy Szijjártó neje is hasonló babérokra tör?

(Kiemelt kép: Szijjártó Péter FB)

Messenger csatorna

Iratkozz fel
és küldjük a lényeget!

Feliratkozom
  • 2020.10.20

Müller Cecília beismerő vallomása: gyalázatos a fideszes válságkezelés

A jachtminiszter Szijjártó Péter vett 20 ezer lélegeztetőgépet 300 milliárdért. De minden második ember meghal, aki felkerül rá. Inkább a fertőzés megállítására és a tesztelésre kellett volna költeni, nem összevásárolni egy csomó lomot.

  • 2020.10.20

Lázár bemutatta, miért alkalmatlan Orbán miniszterelnöknek

Azzal, hogy Mészáros és Simicska féle pénznyelőkkel veszi magát körbe Orbán, képtelen stabilan működő kormányt fenntartani. Mutatjuk, miért:

  • 2020.10.20

Évi legfeljebb 44 nap kirendelést tenne csak lehetővé a MOK

A Magyar Orvosi Kamara közzétette azokat a pontokat, amiknek teljesülnie kell ahhoz, hogy ne fogyjon el az orvosok nagy része az országból.